Cliffs of Moher

28 mei 2026 - Ballyvaughan, Ierland

Vanochtend ons sprookjeshuisje in Labasheeda verlaten en richting Ballyvaughan gereden. Een ritje van ongeveer 130 km. We zijn weer via de Wild Atlantic Way gereden. Via een kleine omweg eerst naar de Kilkee Cliffs gereden. Mooie kliffen en heerlijk rustig. Aan dezelfde route ligt ook Spanish Point. De plaats is vernoemd naar de spaanse soldaten en zeelieden die hier stierven in 1588. Door de storm waren hun schepen gescheiden van de Spaanse  Armada waarna ze op de kust liepen. Ruim 200 zeelieden verdronken. Diegenen die wel aan land wisten te komen werden door Turlough O'Brien, High Sherif of Claree  geëxecuteerd. Zo, dat is nog eens een mooi stukje geschiedenis. Vervolgens naar de prachtige en wereldberoemde Clifs of Moher. Geweldige mooie rotsformaties. Maar......verschrikkelijk druk. Toen naar het hotel waar we, op het moment dat ik dit stukje geschiedenis schrijf, het diner alweer gehad hebben. Vanavond nog naar de pub van het hotel waar ons live muziek is beloofd. Een harpspeelster verschijnt ten tonele.  Zo, jullie weer verblijd met een waargebeurd  verhaal. Wellicht tot morgen.